התייעלות אנרגטית ברשויות מקומיות

במרבית הרשויות תאורת הרחובות מופעלת כיום ע"י טכנולוגיות מיושנות ובזבזניות בחשמל. קיום טכנולוגיות חדשות מצביע בברור על פוטנציאל החיסכון הגדול במיוחד. באמצעות הטמעת אמצעים טכנולוגיים בתוך המערכות הקיימות או שדרוגם, ניתן יהיה להגיע להפחתה ניכרת בהוצאות האנרגיה וחיסכון כספי ניכר.

הפתרונות בתאורת רחוב מתאפיינים בהחלפה של גופי התאורה לחדשניים ( אינדוקציה), בהכנסת עמעמים לצורך חיסכון נוסף בשעות שבהם הפעילות נמוכה (2-3 לפנות בוקר).

גופי התאורה החדשניים מאפשרים חיסכון של כ- 40%- 50% מצריכת החשמל. בנוסף קיים חיסכון משמעותי בתחזוקה.

בד"כ נבחנות החלופות על ידי יועצים או קבלנים. אלה חייבים לנתח היטב החלופות השונות הטכנולוגיות הזמינות והפתרונות שיביאו למכסום התוצאות. אלו לצד דילמות מקצועיות כיצד לבחור ספק מתאים, מהו הפתרון האופטימאלי, מהם סדרי העדיפויות, כיצד יש לערוך את ההשוואה בין הספקים וההצעות השונות.

בבחינת החלופות יש לבחון פרמטרים רבים אשר מציגים את תמונת המצב גם לעתיד, ולא רק ביום ההתקנה, כגון: ירידת העוצמה לאורך זמן, משמעות החלפת חלקים בהמשך, דרישות תחזוקה וניקיון ועוד. פרמטרים אלו, בנוסף למחיר הן הן הערובה להצלחת הפרוקיט.

חיסכון וניהול נכון יביא להקצאת משאבים נוספים שיופנו לרווחת התושבים, קידום ופיתוח פני העיר, הצבה של דוגמא אישית מצד הרשות למחויבות סביבתית וניהולית ועידוד מהלכים דומים בקרב הציבור.

לא מעט רשויות החליטו עד כה על החלפת התאורה ברחובות לחלופות אחרות: LED, אינדוקציה, משנקים אלקטרוניים וכד. תוצאות החלטתם תיבחן כמובן לאורך השנים הבאות.

מודל הפעילות:

כלל ההשקעות הנדרשות לטובת השגת החיסכון יהיו באחריות ובמימון מלא של היזם הנבחר - למעשה במודל זה אין כל הוצאה כספית מצד הלקוח. לחילופין - השקעה ע"י הרשות ומימונה באמצעות החיסכון השנתי שנוצר עד להחזר ההשקעה.

הפרוייקט מציג יתרונות רבים לרשות:

חיסכון כספי מובטח לאורך שנים בחשבון החשמל !!

שילובם של תשתיות ופתרונות אנרגיה חדשניים לחיסכון

יכולת ניהול ובקרה מרכזית ברמת כל פנס תאורה בודד

הפחתה משמעותית של הוצאות התחזוקה והבלאי

תועלת סביבתית ותרומה רבה לאיכות הסביבה

העלאת רמת השירות לתושב ומתן דוגמא אישית

 

 

 

התייעלות אנרגטית ברשויות מקומיות